Country House, nr Chipping Norton

The alteration, extension, modernisation and refurbishment of a late C19 country house located in 19 acres in Little Tew near Chipping Norton.

Working closely with our clients we developed a comprehensive plan for the entire site including the house, staff accommodation, garaging, stables, outbuildings, gardens, swimming pool, tennis court and surrounding grounds.

The new extension provides an additional 3,000 square feet of accommodation; at the centre of the design is a large ‘farmhouse kitchen’ with open plan informal dining/living area with great access to the garden.  The dining/living area features a full height traditionally built vaulted roof structure, oak roof structures are also employed in the covered walkway and wood store.  The existing house has been remodelled with the addition of two new stairs, a large entrance hall, new bathrooms and attic conversion suite. 

The setting of the house has been improved by strategic tree thinning, a new tree lined drive, generous gardens, new stone terraces and garden walls, sweeping lawns and the retention of the best fine mature trees.