New Farm Office in AONB gets planning green light

20180110094250286-xx.jpg

Planning permission has been granted for this contemporary and sustainable farm office near Chipping Norton, West Oxfordshire.  

Our design features a simple rectangular plan with steep pitch roof similar to local traditional farm buildings.  The simple form, construction and detailing are appropriate to the rural setting and keep costs down.

Timber external wall cladding and metal corrugated roof sheeting have been chosen for durability, economy and consistency with adjacent modern farm buildings.

The building has been carefully sited to enclose the south west corner of the farm yard and to provide surveillance opportunities.  

Accommodation includes an office for three-four people, hall, kitchenette, boiler/store, WC.  An emergency wash shower is also included for operatives to wash down in the event of accidental farm chemical spillage.